1. Registreren

U kunt altijd de veilingen bekijken zonder dat u geregistreerd hoeft te zijn, maar om te bieden moet u zich eerst registreren.

Om te registreren klikt u op Registreren. Eerst wordt uw naam en adres gevraagd. Uw e-mailadres wordt gebruikt om u de activeringscode te sturen voor het activeren van uw account. Deze code vult u samen met uw gebruikersnaam in en u drukt op 'activeren'. Hiermee is uw account geactiveerd en kunt u inloggen, bieden, kavels volgen etc. Afhankelijk van de instellingen van de veiling, moeten uw gegevens eerst door de veilingmeester worden geactiveerd. Als verificatie nodig is kunt u niet bieden totdat uw gebruikersnaam door de veilingmeester is geactiveerd.

2. Bieden

Bieden op kavels is nog nooit zo eenvoudig geweest. Veilinghuis De Ruiter biedt u verschillende opties om een bod uit te brengen, zoals via internet, schriftelijk of direct in de zaal. Bij dezen willen wij u graag informeren over de vele mogelijkheden bij Veilinghuis De Ruiter. Mocht u nog vragen hebben, bel ons dan gerust op 0186 746 746.

Vóór de veiling

Het is mogelijk reeds vóór de start van de veiling biedingen uit te brengen op uw favoriete kavels. Dit kan door middel van een schriftelijk bod of door te bieden via internet. Een schriftelijk bod uitbrengen doet u door middel van het bijgeleverde biedformulier. Dit biedformulier is uiteraard ook te downloaden via onze website. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in en stuur dit naar ons toe via post of e-mail. Schriftelijke biedingen dienen uiterlijk 24 uur voordat de live zaalveiling begint bij ons aanwezig te zijn.

Ook kunt u, voordat de daadwerkelijke zaalveiling begint, een bod uitbrengen via internet. Dit kan op twee manieren: via een autobod of via een normaal bod. Met een autobod kunt u het maximumbedrag invoeren dat u wilt bieden. Dit bod wordt opgeslagen in het systeem en zorgt ervoor dat het systeem automatisch voor u biedt, totdat uw maximum is bereikt. Zo blijft u de hoogste bieder, zonder dat u de veiling op de voet hoeft te volgen. Wilt u liever eenmalig een bod uitbrengen op een kavel? Dat kan door middel van een normaal bod. U plaatst een bod en ontvangt een e-mail wanneer een ander u overboden heeft.

Kavels waar u op geboden heeft, komen automatisch op uw lijst te staan, zodat u een handig overzicht heeft van al uw favoriete kavels. Ook kunt u zelf kavels toevoegen waarop u niet heeft geboden.

Tijdens de veiling

Voor wie wil bieden tijdens de veiling zijn drie opties beschikbaar. U kunt in de zaal fysiek meebieden, live via internet deelnemen of telefonisch.

Tijdens de veiling kunt u fysiek meebieden in de zaal. Hier heeft u een biednummer voor nodig. Deze ontvangt u bij de aanmelding in de zaal. Wanneer de veilingmeester uw biednummer vraagt, moet u uw biednummer omhoog houden, zodat de veilingmeester de kavel aan u kan toekennen.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om fysiek in de zaal mee te bieden, kunt u de veiling live via internet volgen. U kunt op de website meeluisteren en meebieden met de zaal. Wanneer u vooraf een autobod hebt ingevoerd, wordt er automatisch voor u geboden. Vanaf uw pc kunt u ook live meebieden en meeluisteren. Van elke belangrijke stap in de veiling (bieden, overboden worden, autobod) krijgt u een e-mail met daarin de details van uw bieding. Op deze manier blijft u constant op de hoogte en kunt u direct opnieuw bieden wanneer u overboden bent. Tijdens de veiling kunt u uitsluitend een via een normaal bod bieden. Naast de desktopversie heeft Veilinghuis De Ruiter ook een speciale mobiele versie om via uw smartphone of tablet op de hoogte te blijven.

Als u telefonisch wilt bieden, reserveren wij een lijn voor u en bellen wij u zodra het desbetreffende kavel wordt geveild. Om u aan te melden voor het telefonisch bieden, vragen wij u bijgevoegd formulier in te vullen en op sturen naar het hoofdkantoor in Klaaswaal. U kunt dit formulier, dat tevens op onze website is te vinden, ook mailen.

Na de veiling

Heeft u een kavel gezien waarop niet is geboden, maar wat u graag wilt kopen? Dat kan alsnog. Tot twee weken na de zaalveiling kunnen de onverkochte kavels alsnog worden aangeschaft voor het inzetbedrag plus opgeld.

3. Uw account

U kunt altijd uw wachtwoord, email adres en adres gegevens veranderen door naar Instellingen te gaan. In de navigatiebalk aan de linkerkant staan de links naar de betreffende pagina's:

 1. Uw controle paneel
 2. Bekijk bied limieten
 3. Bewerk uw profiel gegevens
 4. Wijzig uw wachtwoord
 5. Kavels volgen
 6. Bekijk uw tegoeden
 7. Stuur ons een e-mail
 8. Uitloggen

4. Zoeken

Om het zoeken naar een specifieke kavel te vereenvoudigen bieden wij u een aantal verschillende opties om te zoeken.

 1. Op woord(en) waarbij u een of meerdere zoek woorden kunt ingeven
 2. Op bied bedrag of tussen een laagste en hoogste limiet
 3. Een combinatie van bovenstaande mogelijkheden
 4. De uitkomsten van uw zoek opdracht kunt u naar wens sorteren.

5. Tussen pagina

U ziet als u geboden heeft, geregistreerd bent of een andere belangrijke handeling heeft verricht een tussen pagina met het resultaat van uw handeling. Deze pagina wordt een beperkte tijd getoond en u wordt automatisch naar de volgende pagina gestuurd. Als u hier niet op wilt wachten dan kunt u op de link klikken.

6. Kosten

Naast het door u geboden bedrag betaalt u ook nog enkele kosten, welke hieronder zijn weergegeven:

 1. Opgeld: Veilinghuis De Ruiter hanteert het percentage van 22,5 % wat bij iedere veiling gebruikt wordt, mits anders aangegeven. Bij ieder kavel staat dit percentage ook weergegeven.
 2. Verzend- en handelingskosten: Voor iedere verzending (ongeacht het aantal kavels) brengen wij €15,00 in rekening. Wanneer u de kavels ophaalt, wordt dit bedrag in mindering gebracht op uw factuur.   

Wat kunt u laten taxeren op onze inname - en taxatiedagen

Munten

Uw waardevolle munten taxeren op één van onze inname- en taxatiedagen.

Lees meer

Bankbiljetten

Kom langs één van onze taxatiedagen voor een taxatie van bankbiljetten.

Lees meer
 

Sieraden

Heeft u sieraden voor de veiling? Kom langs één van onze taxatiedagen.

Lees meer

Postzegels

Heeft u oude postzegels? Kom naar één van onze taxatiedagen.

Lees meer
 

Ansichtkaarten

Heeft u ansichtkaarten? Kom naar één van onze taxatiedagen.

Lees meer

Speelgoed

Wilt u speelgoed laten veilen? Kom vrijblijvend voor advies naar één van onze taxatiedagen.

Lees meer

 

Klik hier voor de
Inname - en Taxatiedagen.

 

 

Veilinghuis De Ruiter | Industrieweg 13 |  3286 BW  Klaaswaal | Tel. 0186 746 746 | info@VeilinghuisDeRuiter.nl